13:30

IK Oden

Referat: Wahlsta SK - IK Oden

Genrep för A-laget inför seriepremiären nästa söndag.
Motståndarna Wahlsta har ett samarbetsavtal med Elastico så flera spelare därifrån var inlånade idag, inräknat vår kompis/antagonist Risha som stod i mål i första halvlek.
En kuriosa var att Wahlsta använde tre målvakter under matchen vilket måste vara mycket ovanligt.
Matchen som sådan blev ingen riktig värdemätare då vi var alldeles för överlägsna.
Första 30 och sista 20 minuterna av matchen visade vi klass och gjorde en hel del fina mål, men däremellan var det alldeles för lojt och vi föll in i Wahlstas tempo. Det kommer inte att hålla mot bättre motstånd i division 5, utan där krävs mer av oss.
Efter en lång försäsong ser vi nu fram emot seriepremiären mot Riddarhyttan och en serie med dubbelmöten för första gången sedan 2019!
1:a halvlek
3' Farlig hemåtpassning av Wahlsta, Johan hinner före backen men får dålig träff på bollen så inga problem för Risha att rädda
4' Radvogin slår en perfekt crossboll till Azeez som nickar ner bollen till Hampus som skjuter tätt utanför
6' Inlägg från Keyse till Johan som spelar bakåt till Erik som skjuter över målet
10' Frispark av Sabir som studsar farligt men Risha står bra placerad och räddar
12' 0-1 Oden genom Erik (assist Johan). Sabir lägger ett instick till Johan som spelar snett inåt bakåt till Erik som placerar bollen innanför bortre stolpen
19' Friläge för Erik och bra räddning av Risha på avslutet
23' 0-2 Oden genom Azeez (assit Hampus). Instick av Hampus och Azeez sätter friläget, Risha är på bollen men den studsar precis över mållinjen
26' 0-3 Oden genom Erik (assist Jocke S). Instick av Jocke och återigen placerar Erik bollen innanför bortre (vänstra) stolpen
27' Hampus spelar fram Azeez som skjuter och Risha gör en bra räddning
30' Gult kort på Oscar för fasthållning
32' Inlägg av Radvogin som Azeez skarvar mot mål, Risha parerar bollen som går rakt ut på Azeez panna och studsar sedan stolpe ut!
37' Gult kort på nr 21 i Wahlsta för fasthållning
44' Sabir spelar fram Jocke S som skjuter utanför
45' Härlig skottfint av Keyse och sedan skott som Risha räddar med en fotparad

2:a halvlek
Anton S kom in som anfallare istället för Sabir
Anton H in i målet istället för Jocke N
2' Anton chippar fram bollen till Erik som skjuter i burgaveln
3' Jocke S spelar fram Hampus till ett friläge och Wahlstas målvakt gör en bra räddning
6' Wahlstas målvakt som kom in efter pausen istället för Risha måste ha skadat sig för han blir utbytt mot en 3:e målvakt
8' Azeez passar till Anton S som skjuter och bra räddning av den nye målvakten
11' Radvogin överstegsfintar och tar sig fram till skottläge men tyvärr går skottet utanför
13' 0-4 Oden genom Jocke S (assist Keyse). Ett mäktigt skott av Jocke som sitter otagbart i vänstra hörnet!
14' 1-4 Wahlsta. En djupledsboll som Hadi inte lyckas rensa, deras spelare gör sedan en snygg prestation när han lobbar bollen över Anton som står långt ut och bollen går in via stolpen precis nedanför ribban
17' Hampus passar till Azeez som skjuter stolpe ut!
18' Ny framspelning av Hampus till Azeez som skjuter och denna gång gör målvakten en bra räddning
23' Azeez hittar Erik som skjuter och målvakten räddar igen, Anton S skjuter sedan returen utanför
25' 1-5 Oden genom Azeez (assist Erik). Återigen ett instick som hittar rätt och denna gång gör Azeez inget misstag!
27' 1-6 Oden genom Anton S (assist Azeez). Riktigt fint anfall där vi använder 1-2 touch och till slut får Anton skottläge vilket han förvaltar väl!
32' 1-7 Oden genom Erik (assist Sabir). Erik gör hat trick när han på nytt sätter ett friläge!
38' Briljant väggspel genom Oscar och Erik och Oscar kommer fri, gör helt rätt som tar ett snabbt avslut med en tåpaj men målvakten har bra reflexer och räddar
39' Jocke S spelar fram Hampus som gör mål men det blir tyvärr bortdömt för offside
41' Inlägg av Jocke S som Sabir nickar mot mål men en utespelare står på mållinjen och lyckas rensa
44' 1-8 Oden genom Jocke S (assist Erik). Jocke får på en riktig projektil med en sträckt vrist och visar att det lönar sig att skjuta!

Våra poängspelare Erik och Azeez kom igång ordentligt idag vilket är viktigt inför seriepremiären.
Dessa två stack ut tillsammans med Jocke S som jag tycker höll hög nivå matchen igenom, även när vi föll in i Wahlstas låga tempo. Målen var dessutom högklassiga så jag utnämner Jocke till matchens lirare!